Fysik

Et skråt kast

30. november 2009 af Rivaldo07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave, der lyder "Et skråt kast foregår på et vandret underlag med en begyndelsesfart og en vinkel. Bestem ymax, xmax og tkast.

Jeg har fået oplyst begyndelsesfart og vinkel, men hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når du har begyndelsfarten, kan du opløse v i en lodret vektor og en vandret vektor, den første bestemmer, hvor højt, du når op, og den ande bestemmer, hvor langt du når ud, altså v0 = (vx,vy) = (vcos(θ), vsin(θ)), så har du Sy=v0sin(θ)t-½gt2 og Sx = v0tcos(θ), du kan finde resten i bogen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af ansy (Slettet)

Hej Rivaldo07. Du kan med fordel benytte flg. hjemmeside e-formel.dk og her vil du kunne finde denne formel: Klik her

Der vil du finde dit svar :)


Skriv et svar til: Et skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.