Matematik

ligning for parablens tangent

30. november 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej Alle.

Jeg har dog problemer med en opgave ,s

En parabel har ligningen y = 1/2 x^2 - 4x + 10 . Bestem en ligning for parablens tangent i punktet med x-koordinaten 2.

Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant. Bestem trekantens areal samt dens vinkler.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

y = f(x) = 1/2 x2 - 4x + 10

f '(x) = x - 4

f '(2) = 2 - 4 = -2

.........

y = f '(2)·(x-2) + f(2)


Svar #2
30. november 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad gør jeg så efter det ? og hvordan fandt du frem til det ?


Svar #3
30. november 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

dvs. ligningen for tangenten er y = f ' (2) * (x - 2 ) + f ( 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af keg (Slettet)

find y værdien til x=2 , i dette punkt skal tangentens ligning findes

du ved at differentialkvotienten f´(x) er hældningskoefficienten i et hvilket som helst punkt på parablen

 så du finder f´(x) og indsætter x-værdien fra dit punkt på parablen. Så  er det blot at indsætte i den rette linies ligning

y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af mathon

y = f '(2)·(x-2) + f(2)

y = -2·(x-2) + 4

       y = -2x + 8


Skriv et svar til: ligning for parablens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.