Matematik

Løs ligning. Haster!

01. december 2009 af Temiz (Slettet)

Hej allesammen.

Sidder her med en matematik aflevering, hvor jeg er nået til en løs ligningen opgave.

Opgaven:

Løs ligningen 7+6/x=1

Hvordan skal man lave den?

Ved godt hvordan man løser ligninger, men er aldrig stødt ind i 6/x. Hvordan løser man den?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Som du ser er x forskellig fra 0, det er vigtigt at skrive. Så skal du bare gange med x i alle led, men tag lige at trække 1 fra på begge sider først.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Forresten det er jo hovedregning, x = -1


Svar #3
01. december 2009 af Temiz (Slettet)

jeg er stadig ikke sikker på hvad det er du mener.

Altså hvad skal man gøre for at fjerne 6/x?

Er det 7-1+6/x=1-1

6+6/6x=0

12*-1=0*-1 eller?????


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af exatb

Leddet med x skal isoleres

6/x = 1 - 7

6/x = -6

Der ganges med x på begge sider

6x/x = -6x

6 = -6x

x = -1


Svar #5
01. december 2009 af Temiz (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen. Undskyld ulejligheden


Skriv et svar til: Løs ligning. Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.