Matematik

reelle tal vs. vektorer

01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Har brug for hjælp til vedhæftede opg. Jeg ved ikke, hvordan jeg kan vise det.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Skal vi starte med den første?

Når man finder et skalarprodukt, ja så får man et reelt tal ud. Prøv at give dine vektorer forskellige koordinater, så a=(a1 a2) og tilsvarende med de andre. (fed skrift betyder vektor). Så ja, prøv bare at regne på det og se at ligheden ikke gælder. Det gælder kun hvis a=c, hvilket du nok indser ;)


Svar #2
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak for svar.. Men hmm kan ikke helt se det..

Nu regner jeg godt nok med rumlige vektorer.. Men jeg får i begge tilfælde bare (a1b1c1, a2b2c2, a3b3c3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det kan ikke passe. Kan vi ikke holde det i 2-dimensionelle vektorer. Det kan genraliseres til n-dimensionelle, så der er ingen grund til at bruge 3-dim :)

Prøv lige at vis mig skalarproduktet af a og b og bagefter af b og c


Svar #4
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ok så. Med planvektorer, er skalarproduktet af a og b = a1b1 + a2b2

og skalarproduktet af b og c er = b1c1 + b2c2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, så har du to skalarer, du kan kalde dem for hhv. kog k2, hvor k1≠k2, hvis ab.

Er k1*c=k2*a?


Skriv et svar til: reelle tal vs. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.