Matematik

rente..jeg sidder

02. december 2009 af Smukkerose (Slettet)

jeg sidder med en opgave.som jeg håber virkelig jeg kan få hjælp til at løse

opgave:

der blev indsat 30000 kr. på en bank konto. bankens rentesats var 2 % på de 3 første år og 3 % de næste 4 år

a: hvor meget stod der på kontoen efter 7år?

b:  hvad var den gennemsnitlige årlige rentesats?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af emul0c

a: 30.000 * 1,02^3 * 1,03^4 = så meget der står efter 7 år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af emul0c

b regner du ved at løse formlen (30.000 * 1,02^3 * 1,03^4) = 30.000 * x^7


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af emul0c

F.eks. ved at bruge den regneregel for rentesregning der hedder:

(K / K0)^(1/n)-1 = renten.


Svar #4
02. december 2009 af Smukkerose (Slettet)

tak.


Skriv et svar til: rente..jeg sidder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.