Fysik

Bestemmelse af legemes massemidtpunkts koordinater via integralregning

04. december 2009 af kamisra (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen kloge hoveder der kan forklare mig, hvordan jeg kan finde et legemes massemidtpunkts koordinater vha integralregning??

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis genstanden har en ensartet massetæthed, så er dm/dV = M/V, hvor dV er rumfanget som en massedel optager, og V er det totale volumen af genstanden. Vi får så tre ligninger,

xmassemidtpunkt = (1/V)*∫xdV og på tilsvarende måde med y og z

Hvis du skal finde det i praksis er fremgangsmåden at du finder et volumenelement (for eksempel af en top (konisk figur), hvor vi kan sætte tykkelsen til dz (den tænkes stå oprejst med spidsen opad, så dV bliver πr2dz. Så skal vi forstå, at højden varierer, men et udtryk for højden kan vi finde ved at sætte r=(H-z)/rbasen/H, hvor H er højden af hele pyramiden. Så det kan godt være lidt tricky at finde volumenelementet


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af melli (Slettet)

NOgen der kan hjælpe med koordinaterne.. Altså vise hvordan formlen udledes.. Selve beviset, men uden integralregning??


Skriv et svar til: Bestemmelse af legemes massemidtpunkts koordinater via integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.