Fysik

Tryk

05. december 2009 af Sweppers (Slettet)

Et cykeldæk pumpes op til 2,3 atm over atmosfæretrykket med en cykelpumpe. Stemplet i pumpen har en diameter på 24 mm.

hvad bliver dæktrykkt i Pa?

Skal man da sige: 101325 Pa(som er 1 amt og jordatmosfærens gennemsnitlige tryk) * 2,3 atm eller hvad skal jeg skrive 2,3 som?

 Hvor stor kraft skal man præstere ved det sidste pumpeslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

Dæktrykket er 2,3 atm *101325 Pa/atm =

Kraft på stemplet er tryk * areal af stemplet


Svar #2
05. december 2009 af Sweppers (Slettet)

Altså i B skal jeg sige 2,3 atm * 101325 Pa/atm * 0,0024 m?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af mathon

dæktrykket er ((1 atm) + (2,3 atm))·(101325 Pa/atm) = 334372,5 Pa = 334372,5 N/m2

kraft ved det sidste pumpeslag = (0,25·π·(0,024 m)2·(334372,5 N/m2) ≈ 151,267 N


Svar #4
05. december 2009 af Sweppers (Slettet)

hvor får du de 0,25 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hov!

#3 har ret i at luftens tryk bør lægges til i første spørgsmål

I spørgsmålet om kraften skal det vel ikke lægges til da man må formode at trykket på stemplets anden side er 1 atm, så det kun er overtrykket på 2,3 atm man selv skal sørge for.


Svar #6
05. december 2009 af Sweppers (Slettet)

og hvilken formel bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

kraften er 2,3 atm *101325 Pa/atm * π (0,024/2)2m2


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2009 af mathon

#3 revideret

dæktrykket er ((1 atm) + (2,3 atm))·(101325 Pa/atm) = 334372,5 Pa = 334372,5 N/m2

samlet kraft ved det sidste pumpeslag = (0,25·π·(0,024 m)2)·(334372,5 N/m2) ≈ 151,267 N

"man præstere" = (151,267 N - (101325 N/m2·(0,25·π·(0,024 m)2) = 105,428 N

..............

A = π·r2 = π·(d/2)2 = 0,25·π·d2


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.