Matematik

hjælp det haster virkeligt meget.

05. december 2009 af lahme (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan ikke lige huske hvordan man regnede det ud.

om en eksponentielt voksende funktion f(x)=bax

oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12).

bestem F(7) og F(4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=b*ax

(5,3) og (6,12) indsættes i f(x)

3=b*a5

12=b*a6 deler den nederste ligning med den øverste

12/3=b*a6/b*a5⇒             forkorter brøkerne

4=a                                  a=4 indsættes i den øverste ligning

3=b*45

b=4*4*4*4*4/3

regn ud og indsæt i f(x)=b*ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 med f(x)=bax har du

(i) 3=ba5

(ii) 12=ba6

der er to ligninger med to ubekendte ... hvoraf du kan bestemme a og b og dermed bestemme f(7) og f(4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

h


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2009 af Dynin (Slettet)

#1 ... 3=b*45⇒ b=4*4*4*4*4/3 ... det er da vist ikke helt korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

Næ det er det ikke det er 1/b jeg har skrevet

b=3/42

tak

godt set


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.