Matematik

Udtryk z ved x...

06. december 2009 af Amarco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Har svært ved denne matematik opgave, som lyder:

Om tre variable: x, y og z oplyses følgende:
- z er ligefrem proportional med y med proportionalitetskonstanten 3
- x og y er omvendt proportionale
- y er 10, når x er ½

Udtryk z ved x

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal regne det ud.
Håber der er nogen der kan hjælpe.

MVH


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2009 af MN-P (Slettet)

Z=3y

x*y=k hvor 1/2*10=k =5 

y=5/x   x≠0

z=3*5/x =15/x

y=15/x


Svar #2
06. december 2009 af Amarco (Slettet)


Tak for hjælpen, men skal der ik' stå: z=15/x i stedet for "y=15/x" til sidst? (:


Skriv et svar til: Udtryk z ved x...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.