Matematik

hvilken Formel

06. december 2009 af Denicec (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvilken formel skal bruges til dene vedhæftet opgave?

Vedhæftet fil: scan0003.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af emul0c

Altså de kan allesammen løses ved hjælp af pytagoras (er det ik det den hedder?), a^2 + b^2 = c^2.

Højde 1: Du ved a = 35 cm og b = 35 cm, c er derfor lig med kvdr(35^2 + 35^2) = 49,497.
Du ved så at du til at starte med havde at gøre med en retvinklet trekant hvor de to side a og b var lige lange. Hvis du halvere den får du så en ny trekant som også er retvinklet med to lige lange sider. Du har så fundet C i den store trekant, halvere du den har du den ene side i den nye trekant, og da den er ligeså lang som Højden 1 vil dette være svaret.

Højde 2 kan du finde ved at tage højden 1 og lægge den lille trekant til (altså den på 10^2 + 10^2 = c^2)

Højde 3 lægger du den lille trekant til højde 2 (eller 2 gange den lille trekant plus højden 1).

Hvis det gav mening?
 


Svar #2
06. december 2009 af Denicec (Slettet)

Tak nu forstår jeg det! C:


Skriv et svar til: hvilken Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.