Matematik

Fejl i løsningen af 2.grads løsningen

06. december 2009 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her lavet en fejl i følgende løsningen, men kan ikk se mig ud af den ?

Opgave 1
a) x2 + 6x – 27 = 0
x=(-6±√(6^2-4*1*-27))/(2*1)

x=(-6±√(6^2-4*-27))/2
x=(-6±√(6^2-108))/2
x=(-6±√(36-108))/2
x=(-6±√(-72))/2
 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af peter lind

minus gange minus giver plus


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af Exupery (Slettet)

 Du har lavet en stor bommert i beregningen af diskriminanten. Måske det ville hjælpe, hvis du huskede at sætte de parenteser, der retmæssigt skal være der: (-27)

Diskriminanten giver så ikke noget negativt tal.


Svar #3
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Argh sådan en dum fejl, har set den nu :)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fejl i løsningen af 2.grads løsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.