Matematik

Regneregler, der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier?

07. december 2009 af matstuderende (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt i tvivl

Men er der tale om:

f(x)+g(x) = F(x)+G(x)

f(x)-g(x) = F(x)-G(x)

k*f(x) = k*F(x)

x^n=1/n+1*x^n+1

Håber at der er nogen der kan hjælpe...


Svar #1
07. december 2009 af matstuderende (Slettet)

Er der evt. flere...?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 det er nok for polynomier ... du kan faktisk skippe f(x)-g(x) reglen, da reglen for k*f(x) specielt gælder for k=-1 og som kombineret med f(x)+g(x) reglen, giver reglen for f(x)-g(x) ... håber det gav mening :-)


Svar #3
07. december 2009 af matstuderende (Slettet)

Det gør det :)

Kender du evt. en side hvor disse regler bliver bevist? Min mat-bog beviser dem ikke, de konkludere blot disse regler nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2009 af Dynin (Slettet)

#3 det er fordi alle regler følger trivielt af definitionen for et integral ... din første linie [jeg ser først nu at du mangler de "skæve S" ... sigh] kan skrives som

(F+G)(x)=∫ f(x)+g(x) dx=∫ f(x)dx +∫ g(x)dx =F(x)+G(x) ... kig på definitionen af integralet!


Svar #5
07. december 2009 af matstuderende (Slettet)

Okay.. Tak, din forklaring hjalp en del på forståelsen :-)


Skriv et svar til: Regneregler, der sætter os i stand til at bestemme stamfunktioner til polynomier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.