Matematik

Bevis for formler tilknyttet en løsning af en andengradsligning

07. december 2009 af EmmaHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig...

Jeg har et eksamens spørgsmål til mat B der lyder: Bevis formlerne der benyttes til at løse en andengradsligning.

Ved at jeg skal bevise formlen ax^2+bx+c=0, men hva' mere?
Kan jeg bevise formlen for d og hvor finder jeg den evt på nettet?

Kan ikke lige overskue hvor meget dette spørgsmål indeholder af formler

Vil være stort taknemmelig om nogen ville tage sig tid, til at svare mig... På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af mathon

se


Svar #2
07. december 2009 af EmmaHTX (Slettet)

Det bevis har jeg nogenlunde styr på... Men tak for en print venlig version ;)
Men kan det passe at jeg ikke skal udlede andre sådan som spørgsmålet er formuleret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af mathon

når c = 0, a≠0

               ax2 + bx = 0

               ax(x + (b/a)) = 0


Skriv et svar til: Bevis for formler tilknyttet en løsning af en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.