Matematik

Det forstår jeg ikke :-S

08. december 2009 af ggf (Slettet)

Hvordan kommer man fra

ligningen til  brøken i http://peecee.dk/upload/view/209040 ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Hvis du ikke har noget imod engelsk, se så her.

Spørg igen, hvis du vil have noget uddybet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2009 af MN-P (Slettet)

Læg mærke til at det ikke er den almindeligst brugte løsningsformel for en andengradsligning.

Her skal ligningen have formen x2+ax+b=0   (hvilket svarer til at a i den almindelige formel er 1)

Jeg kan ikke læse linket, så hvis du har brug for mere hjælp så sig til


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2009 af mathon

   x2 + ax + b = 0

er

  ax2 + bx + c = 0         d = b2 - 4ac         

  x = (-b ± √(d))/(2a)              med a = 1   d = b2 - 4c
                                           hvor b udskifts med a og c udskiftes med c

dvs                                      d = a2 - 4b

   x2 + ax + b = 0
   x = (-a ± √(d))/2

   x = -(a/2) ±√((a/2)2-b)

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med rod/rødder
kan denne/disse
beregnes som:
  halvdelen af koefficienten til x med modsat fortegn ± kvadratroden af kvadratet på samme størrelse
  efterfulgt af ligningens sidste led med modsat fortegn
 


Svar #4
08. december 2009 af ggf (Slettet)

#3

Det er sgu rart at have dig omkring mathon (såvel som sigmund og MN-P self:)  :-) keep up the good work og tusind tak til jer alle.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2009 af mathon

redigering

#3

   x2 + ax + b = 0

er

  ax2 + bx + c = 0         d = b2 - 4ac         

  x = (-b ± √(d))/(2a)              med a = 1   d = b2 - 4c
                                           hvor b udskiftes med a og c udskiftes med b

dvs                                      d = a2 - 4b

   x2 + ax + b = 0
   x = (-a ± √(d))/2

   x = -(a/2) ±√((a/2)2-b)

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med rod/rødder
kan denne/disse
beregnes som:
  halvdelen af koefficienten til x med modsat fortegn ± kvadratroden af kvadratet på samme størrelse
  efterfulgt af ligningens sidste led med modsat fortegn
 


Skriv et svar til: Det forstår jeg ikke :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.