Matematik

Løs simpel ligning

24. januar 2005 af madsing (Slettet)
Hej
Jeg forstår ikke helt min opgave formulering, nogen der kan hjælp.

Løs ligningen f(x)=g(x) grafisk og ved beregning:

1. f(x)=x+4 , g(x)=2x+6

Pl help

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

du sætter bare de 2 funktioner li hinanden:

x+4=2x+6

også regner du bare den ud..

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2005 af allan_sim

Og grafisk kan du løse den ved at finde den x-værdi, hvor graferne for hhv. f og g skærer hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

For træningens og forståelsens skyld kan du passende gennemføre et grafisk argument ved selv at tegne graferne for f og g samt ved at gøre brug af grafregneren.

//Singularity

Svar #4
24. januar 2005 af madsing (Slettet)

Okay mange tak for de hurtige og gode svar!

Svar #5
24. januar 2005 af madsing (Slettet)

Hvis jeg sætter opgave 1 lig hinanden. Så får jeg selv 2/3 men min lommeregner for -2 og det passer jo.

Udregning:
x+4=2x+6
3x+4=6
3x=2
x=2/3

Gør jeg noget forkert

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja, du skal respektere fortegnsskift - det glemmer du helt mellem disse ligninger:

x+4 = 2x+6 (1)
3x+4 = 6 (2)

(2) skal i stedet være

4-x = 6

//Singularity

Skriv et svar til: Løs simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.