Matematik

RSA kryptering eksempel

08. december 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej .. Jeg er er ved at skrive et eksempel på RSA-kryptering.

Jeg er bare gået i stå, ved hvordan man finder d.

Jeg har valgt de to primtal 61 og 79 og fundet at n = 4819.

Phi(n) = 4740

og jeg vælger tallet 27.

Nu skal jeg finde d ved at ed=1(mod(phi(n))) men det synes jeg ikke kan få til at passe. Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af peter lind

Du kan bruge Euclids udvidet algoritme til det. Der findes også programmer, der kan det. På adressen www.osalt.com( jeg er ikke sikker på efternavnet) findes der et matematikprogram, som sandsynligvis kan. En anden mulighed er at bruge et regneark(eller bruge et programmeringssprog) til at prøve sig frem.  lav en søjle med dine forsøg på d altså 3 , 5 ,7 o.s.v. og brug det til at finde hvad restklassen e*27 modulo (60*78) er.


Svar #2
08. december 2009 af Peterse (Slettet)

Hvordan er det man bruger Euclids udvidet algoritme?

Kan du hjælpe mig med det?

Vil helst ikke benytte mig af gæt, og heller ikke nettet da det er til en vigtigt opgave,


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2009 af peter lind

Euclids algoritme kræver meget forklaring, som siden her ikke rigtig er egnet til; men jeg kan give dig enbeskrivelse uden forklaring. NB Det jeg kalder a0 svarer her til dit 61*79 ; medens a1 svarer til dit 27

0. Initialisering Inddata a0, a1,  u0=1, v0=0, u1=0, v1=1, i=1

trin 1. k=heltal(ai-1/ai): ai+1 = ai-1-k*ai : ui+1 = ui-1-k*ui: vi+1 = vi-1-k*vai

trin 2. Hvis ai+1 > 0 så i=i+1, gå til trin 1 (eller fortsæt med trin 1 med de nye data)

trin 3. Stop der gælder  ai= ui*a0+vi*a1

Kommentar

I trin 3. Hvis ai =1 er vi dit søgte d. Hvis ai>1 findes der ikke noget d, der kan bruges idet største fælles devisor for a0 og a1 er ai. Dette ville ikke kunne optræde med dine valg af data


Skriv et svar til: RSA kryptering eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.