Matematik

Hvordan er min lineære model til dette?

08. december 2009 af oKittie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Opgaven: 

Antallet af medlemmer i Dansk Tennis Forbund er siden 1999 med god tilnærmelse faldet med 2100 medlemmer om året. I 1999 var medlemstallet 77.688

- Benyt disse oplysninger til at opstille en lineær model, der beskriver udviklingen i medlemstallet i årene efter 1999

Tager jeg helt fejl, hvis jeg har sagt at y = medlemmer (77.688), a = året (1999), x = årene efter (f.eks. 2) og b = - medlemmer (2100), så ligningen bliver til =1999x-2100?

Ellers vil jeg meget gerne have hjælp til hvordan det ellers er, den lineære model skal se ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Isomorphician

b er værdien for x = 0.

Det ses ved:

y = a*0 + b = 0 + b = b

a er hvor meget y ændres når x stiger med 1:

y = a(x+1) + b = ax + a + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2010 af Jarl3n (Slettet)

det forstod man også meget af (:


Skriv et svar til: Hvordan er min lineære model til dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.