Matematik

afledet funktion flere gange?

09. december 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej, jeg vil spørge om hvad formålet er med at differentiere flere gange??

fx f(x)=x^3  <=>

f'(x) = 3x^2  <=>

f''(x) = 6x 

??

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af mathon

fortegnsvariationen for f '(x) benyttes i monotoniforholdsanalysen

fortegnsvariationen for f "(x) benyttes til bestemmelsen af f-grafens hulheds/konkavitets-ændring

    f "(x) = 0 og f '(x) ≠ 0 angiver sted med skrå vendetangent


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

Det fortæller noget om krumningen af grafen for funktionen. Mht. f(x) = x3, så er f'(0)=0 og f''(0)=0, dvs. at vi har en vendetangent i x = 0. Tager vi derimod f(x) = x2 som eksempel, så har vi f'(x) = 2x og f''(x) = 2. Vi har f'(0) = 0 og f''(0) = 2. Det betyder, at vi har et toppunkt i x = 0, og da f''(0)>0, så er dette et minimum.

Jeg håber, at du har fået et indtryk af, hvat f''(x) kan bruges til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, i forlængelse af mathon, så kan jeg sige, at f''(x) = 0 og f'(x) = 0 angiver sted med vandret vendetangent.


Skriv et svar til: afledet funktion flere gange?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.