Debat

hvor meget kan læreren konkret bestemme?

24. januar 2005 af Lekkim (Slettet)
Hej jeg har en spansklærer der virkelig går mig på nerverne, hun er altid meget sur. Og nogen gange har jeg nok også fortjent det, men kan hun fx bestemme at man ikke må tygge tyggummi i timerne eller side og spise af en bolle? Kan godt være det lyder som bagateller men det er virkelig noget der irriterer mig, efter hendes timer er jeg sur resten af dagen fordi hun lukker alt sit lort ud over os andre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2005 af neger-karen (Slettet)

Hmm.. kritisk situation! På min skole er der forbud mod at spise i timerne - det er dog forskelligt hvor meget vægt der bliver på, netop lige denne regel, lærerne imellem. Tror ikke der findes én elev som er tilfreds med alle sine lærere!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2005 af Slacz Maci (Slettet)

Det er vidst nok et lærekollegie og et lederteam (på gymnasiet) som fastsætter nogle regler, som den enkelte lærer så skal følge, det kan f.eks. give hende/ham ret til at sige at du ikke må tygge tyggegummi i timerne.
Jeg har aldrig oplevet andet end lærere der bestemte den slags, og elever der fulgte det.
Hvis du vitterligt har sådan et stort problem med hende, vil det nok nytte at få taget en snak med læren, muligvis gennem din studievejleder. Hvis resten af klassen har det som dig, er der nok god grobund for at man kunne få en samtale igang med din lærerinde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2005 af allan_sim

Hvorvidt du må spise i timerne, afhænger af din skoles ordensreglement og er helt og aldeles lokalt bestemt - mit bud er, at du ikke må.

Hvis hun er sur, er der nok en grund til det - men hvis du mener, at årsagen ligger uden for dig selv, så gør som sagt i #2 - tag en snak med din lærer, det er trods alt den letteste måde at løse op for en truende konflikt.

Og husk at respekt er tovejs - man skal respektere en modpart for at kunne blive respekteret - i en konflikt er som oftest to parter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2005 af SuperDuperCille (Slettet)

Hey, al respekt til alle parter og synspunkter, men jeg synes det er almen dannelse og respekt overfor underviseren at man ikke sidder og laver al mulig andet imens, som fx. at spise boller og tygge tyggegummi. Hvis man da mestrer at gøre det diskret er det da helt fint, men de fleste bliver opdaget! Generelt står det nok ingen steder at man ikke må spise i timerne, men...

Ligesom ordsproget - kan ikke huske det ordret, men: en dårlig snyder er ikke han der snyder, men ham der bliver opdaget!

Hilsen Cille

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Uanset hvilke ordensregler, der måtte være gældende på det pågældende gymnasium, byder almindelig høflighed sig da, at man undlader at spise eller tygge tyggegummi i lektionerne, også selvom det foregår diskret.

Spisning foregår i middagspausen eller eventuelt i de øvrige frikvarterer. Det kan næppe komme som nogen overraskelse.

Hvis du derforuden mener, at din spansklærerinde behandler dig urimeligt, så tag en venlig snak med hende. Ellers finder du jo ikke ud af, hvad hun måtte være utilfreds med.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2005 af svinesen (Slettet)

Jeg ville bare sige at det er din egen skyld det er da irertererne at man sidder og smasker på tyggegummier og spiser boller i timerne for en lærer når han/hun prøver at undervise.....

Jeg ville da også som lærer blive irerteret....

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2005 af Moderatoren

Kan ikke se det uhøflige i at spise et tyggegummi!?

Og det samme kan alle mine lærere heldigvis heller ikke, med undtagelse af en! Han opdager det dog aldrig...

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2005 af koko_wawa (Slettet)

#7 Det hedder tygge tyggegummi og ikke spise...

Og til dig Lekkim, jeg er fuldstændige enige med #6

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2005 af Moderatoren

Jeg spiser det!

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2005 af Moderatoren

:-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2005 af -1^(1/2) (Slettet)

Når jeg bliver diktator, vil jeg først og fremmest genindføre disciplinen i folkeskolen samt landets gymnasier. De respektive lærere skal ergo have myndighed til at give snotungerne ”på munden” – og slår eleven igen, kan denne pakke sit habengut og forsvinde!

Regler:

1. Ingen sætter sig ned før læreren giver tilladelse.
2. Læreren tituleres Hr., Fru. Eller Frøken.
3. Læreren må mobbe fede, dumme, grimme og socialdemokratiske elever.
4. Man holder kæft i timen – undtagen når læreren stiller én et spørgsmål.
5. Alle som får under 8 i snit skal disciplineres (evt. piskes med brændenælder).

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Hvorfor kalder du dig -1^(1/2). Det giver jo bare 1, da -1^(1/2) =
-(1^(1/2)) = -(1) = 1.

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2005 af Peden (Slettet)

Kvadratroden af minus 1 er "grundtallet" inden for regning med komplekse tal, også kaldet i.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#13: Ja, men det er ikke, hvad der står. Bemærk, at der er forskel på

-1^(1/2) = -sqrt(1) = -1

og

(-1)^(1/2)

I øvrigt fastlægges den imaginære enhed, i, inden for de komplekse tal ved identiteten

i^2 = -1

hvorimod matematikere sædvanligvis undlader at skrive

i = sqrt(-1)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2005 af -1^(1/2) (Slettet)

Ach

HAR jeg ikke argumenteret for navnets æstetiske værdier mangen en gang?

Hovedbudskabet er:

Tvetydigheden mellem den komplekse enhed "i" samt den engelske rebus "-1 = negative one => en sortseer ... måske ligefrem vred (ung) mand".

# 12: -1 = 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Slåfejl

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. januar 2005 af MTS (Slettet)

Har ikke været aktiv herinde længe, kender derfor ikke folks måde at være -og skrive på, men håber virkelig at indlæg #11 var en form for joke!

Lekkim, tag en snak med læreren. Og så vent med bollerne til frikvarteret. Tror ikke at der er nogle gennerelle regler om dette, men tror bare det er op til den enkelte skole.

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. januar 2005 af zIOn (Slettet)

Det skulle da være muligt at undvære både tyggegummi og bøjle bare én enkelt time, så kommer frikvarteret jo på ny.

#11 Det lyder fornuftigt :P

Brugbart svar (0)

Svar #19
26. januar 2005 af Moderatoren

Bøjle?

Hvornår er det blevet et problem for gym elever?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #20
29. januar 2005 af zIOn (Slettet)

Lille slåfejl, gæt selv resten :D

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.