Matematik

Simpel ABC-trekant

24. januar 2005 af madsing (Slettet)
Sidste spørgsmål i dag:D

I en trekant ABC er A=35 grader, B=75 grader og c=10.
Bestem længden af medianen på c?

Hvordan skal jeg gribe denne opgave an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2005 af Grus (Slettet)

Hej Madsing.

Start med at skitsere trekanten, og bemærk, at vinkel C i trekant ABC er:

C = 180 - (75+35) = 180 - 110 = 70

Ifølge sinusrelationerne har vi så:

10/sin(70) = b/sin(75)

<=>

sin(75)
b = 10 -------
sin(70)

Vi kender nu b.

Tegn nu medianen M på c.

Da medianen halverer c, har vi:

AM = 10/5 = 2

Vi koncentrerer os nu om trekant c, og benytter cosinusrelationen:

b^2 + c^2-a^2
cos(A) = --------------
2bc

<=>

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)

Da både b, c og cosinus til A kendes, kan du nu beregne a, som netop er Medianen i den originale trekant.


Håber det hjælper

(¨,)

vh

Grus

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2005 af Grus (Slettet)

Hmn, okay, forummet er så åbenbart ikke kodet til at medtage "spaces".
vi prøver igen. c¨,)

- - -

Ifølge sinusrelationerne har vi så:

10/sin(70) = b/sin(75)

<=>

b= 10*sin(75)/sin(70)

Vi kender nu b.

Tegn nu medianen M på c.
Da medianen halverer c, har vi:

AM = 10/5 = 2

Vi koncentrerer os nu om trekant c, og benytter cosinusrelationen:


cos(A) = (b^2 + c^2-a^2)/2bc

<=>

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2005 af Grus (Slettet)

Arg... fuck det tastatur er ringe...

c = 10/2 = 5

ikke AM...

og herefter koncenterer vi os om trekant AMC.

.. så sku alle skrivefejlene vist være klaret.

Håber du fangede pointen.

c¨,)

Svar #4
25. januar 2005 af madsing (Slettet)

Hej Grus...
Ellers gør det heller ikke så meget med tasteturet.
Men tak for hjælpen
/Mads

Skriv et svar til: Simpel ABC-trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.