Fysik

Fysik

09. december 2009 af ramuk (Slettet)

Hey, ønsker en smule hjælp til denne opgave:S

En tændt kogeplade afgiver varme til en portion frossen suppe med temperaturen 0 grader.
Suppens masse er 500 g, og den modtager varme fra kogepladen med effekten 180 W. Det viser sig at det kun tager 13 min førend al suppen er tøet fordi suppen også modtager varme fra omgivelserne. Den specifikke smeltevarme som for den frosne suppe antages at være den samme som for is: L=334 kJ/kg

Hvor lang tid ville suppen i gryden have været om at tø, hvis kogepladen ikke havde været tændt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så vidt jeg husker er smeltetiden = (smeltevarmen * massen)/effekten, en watt = 1 Joule/sek


Svar #2
09. december 2009 af ramuk (Slettet)

Hordan benytter jeg benytter jeg L=334 kJ/kg til at udregne tiden?


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.