Matematik

Betstemmelse af radius og centrum

09. december 2009 af rizen (Slettet)

Heej folkens

Jeg har nogle problemer med at bestemme radius og centrum for to ligninger. Jeg kunne godt ved dem, hvor der ikke er en konstant ganget på x^2 eller y^2, men jeg kan ikke løse de her to:

0.5*(x)^(2) + 0.5*(y)^(2) - 4*x + 6*y=6

16*(x)^(2) + 16*(y)^(2) - 16*x + 24*y + 9=0

Ved de andre har jeg fået ligningerne på formen (x - a)^(2) + (y - b)^(2)=(r)^(2), men på grund af konstanten, så har jeg nogle problemer med, at få det til at lykkes. Så jeg vil sætte stor pris på, hvis nogen kunne hjælpe mig med det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2009 af peter lind

I den første gang ligningen med 2 og i den anden divider med 16. Så forsvinder konstanterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af mathon

0,5x² + 0,5y²- 4x + 6y = 6                        multiplicer med 2

x² + y² - 8x + 12y = 12

.........................

16x² + 16y² - 16x + 24y + 9 = 0               divider med 16

x² + y² - x + (3/2)y + (9/16) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af mathon

alment:

x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

har centrum C(-d;-e) og radius r = √(d2 + e2 - f)


Svar #4
10. december 2009 af rizen (Slettet)

Årh, tusind tak skal I have :)


Skriv et svar til: Betstemmelse af radius og centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.