Matematik

hvis der stod f(x)=3x^3+2x+8 og diff.kv.=2ax+b skal man så sige at man trækker 3 tallet ned foran 3 tallet f`(x)=3*3x+2 eller som det lyder f`(x)=2*3x+2 ?

10. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

f '(x) = 3·(3·x3-1) + 2·(1·x1-1) + 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af ChrisH91 (Slettet)

f`(x)=3*3x^2+2

Forstår dog ikke helt dit spørgsmål - er underligt stillet synes jeg :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis f(x) = ax2 + bx + c så er f '(x) = 2ax + b

Men når f(x) er et 3.gradspolynomium (og ikke et 2.gradspolynomium) så gælder reglen jo ikke.

I dit tilfælde er f '(x) = 3·3x2 + 2 = 9x2 + 2


Skriv et svar til: hvis der stod f(x)=3x^3+2x+8 og diff.kv.=2ax+b skal man så sige at man trækker 3 tallet ned foran 3 tallet f`(x)=3*3x+2 eller som det lyder f`(x)=2*3x+2 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.