Matematik

2. ordens differentialligninger, svingning.

10. december 2009 af snowmann2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Min lærer har bedt mig analysere "den harmoniske svingning" udtrykt som: ( y" = - k y). 

Bagefter vil han have at jeg også gør det med "den Dæmpede harmoniske svingninger" udtryk som: y" + ay' + by = 0.

Dette synes jeg er rimelig uoverskueligt, fordi jeg ved hvad han vil have mig til. Er der nogen der kan se hvad jeg skal gøre og hvad der menes?


Svar #1
10. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

Hvad betyder de forskellige bokstaver: y''=-k*y? y'' er funktionen (y) differentieret 2 gange. Men hvad er -k?  


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligninger, svingning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.