Matematik

opgaver uden hjælpemidler

10. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan isolere man x, når der står y=a^x uden at bruge log?

hvordan løser man en ligning x^2-x-6=0 hvad menes dermed når opgaven skal løses uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af snowmann2 (Slettet)

nr 2. Skal du regne den ud som en andengradsligning. Først finde du diskriminanten (d=b^2-4ac), derefter kan du finde x-værdierne ved at bruge formlen: x= (-b+-Kvadratrod(d)) / (2a) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af mathon

log(y) = x·log(a)

x = log(y)/log(a), som er det endelige facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af keg (Slettet)

uden brug af hjælpemidler=blyant og papir

jeg kan ikke løse den første uden brug af log

( hvis man skulle være lidt spidsfindig, så kunne man jo bruge ln)

 i 2.gradsligning skal du finde rødderne

og det har du sikkert prøvet før (facit: 3 og -2)


Svar #4
10. december 2009 af dennise (Slettet)

hvis den lyder    x^2-x-6=0      skal løses uden hjælpemidler....

                             diskr.=(-1)^2-4*1*-6=25       rigtig?

                              x>0  derfor  2 løsninger,2 rødder

                              x1,x2   =-(-)1+/-´kvadratrod25/2*1=

                               x1=1+5/2    =3

                               x2=1-5/2     =-2                     løsningen er  :     -2 og 3

                             kan det passe at det er sådan man skal løse en andengradsligning uden hjælpemidler?

                             når det er lidt svært med at udregne kvadratrod af diskriminanten?


Skriv et svar til: opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.