Matematik

n!

10. december 2009 af Gold-digga (Slettet)

Hvis jeg skal bestemme binomialkoefficienten K(n,r), bruger man naturligvis formlen K(n,r)=n! / r!(n-r)!.

fx K(4,3) = 4!/3!(4-3)!=4!/3!=4.

For K(4,2) kan jeg ikke få et rigtig facit? Hjælp? Det skal give 6.

(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

(4·3·2·1)/((2·1)·(2·1)) = 3·2·1 = 6


Svar #2
10. december 2009 af Gold-digga (Slettet)

Jamen (2*1)(2*1) hvor bliver det af? Det giver da 4! ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af NejTilSvampe

 4! = 4*3*2*1 ≠ 2*2

eller mente du 4  ??! sådan noget ? :P forvirende tegn det der fakturitet.

Men hvis du mente (2*1)(2*1) = 4 er det korrekt, og så passer det da også med at (4*3*2*1)/4 = 3*2*1 = 6


Svar #4
12. december 2009 af Gold-digga (Slettet)

Jamen forstår simpelthen ikke hvorfor man skriver (2*1)(2*1) ? Hvorfor ikke bliver det ikke 3?  . . . 3(4-3), 4-3=1, 3*1=3 . . .??   


Skriv et svar til: n!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.