Matematik

2. gradsfunktioner - hvad er A, B og C's betydninger?

11. december 2009 af MogensE (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Er helt lost? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af mathon

i
     y = ax2 + bx + c  ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c, a≠0

er parablen y = ax2 med toppunkt (0,0)    parallelforskudt til anden beliggenhed i koordinatsystem
                                                                  (stadig med symmetriakse parallel med y-aksen - nu med
                                                                   toppunkt ((-b/(2a);-(d/(4a))

a:
    a>0 parablens grene vender opad
    a<0 parablens grene vender nedad

    jo mindre |a| desto bredere parabel


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af mathon

b:
    har - sammen med a og c - betydning for toppunktets beliggenhed T = (t1;t2) = (t1;c-a·t12) og
                                                                                                                                                     t1 = -(b/(2a))

c:
    punktet (0,c) ligger på y-aksen
    b er hældningstallet for tangenten i (0,c)


Svar #4
11. december 2009 af MogensE (Slettet)

Tak 


Skriv et svar til: 2. gradsfunktioner - hvad er A, B og C's betydninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.