Matematik

drillende matematik

11. december 2009 af jeya (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har svært ved at se hvordan man er kommet fra det ene til det andet, jeg tor det er en form for omskrivning

håber nogen kan hjælp

Vedhæftet fil: hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af himsen (Slettet)

Det er partialbrøken. prøv at sæt højresiden på fællesbrøkstreg, og se at det vil give det samme.


Svar #2
11. december 2009 af jeya (Slettet)

jeg får desværre ikke helt det samme, men kunne du ikke fortælle mig hvilken regneregl eller metode de har brugt for at komme fra det ene til det andet.  

Vedhæftet fil:hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af himsen (Slettet)

Du skal sætte på fællesbrøkstreg til at starte med

( ( (b-a*y)*(1/b) ) )  + ( y*(a/b) ) ) / ( y*(b-a*y) ) = ......

Fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at se på højresiden alene! Hvis du sætter på fælles brøkstreg, skal du forlænge 1. led med b-ay og 2. led med y, så kommer der til at stå (1/b)*(b-ay) + (ay)/b = 1-(ay)/b +(ay)/b = 1, og det passer, fordi det svarer til tælleren på venstresiden. De har jo samme nævner, nemlig y*(b-ay).


Svar #5
11. december 2009 af jeya (Slettet)

nu har du forklaret mig hvordan jeg kommer fra højre side til venstre side men hvordan kommer jeg fra den venstre side til højre side


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men pointen er, at du kun behøver at se på højresiden. Når du har sat på fælles brøkstreg, som jeg beskrev, så kan du se, at nævneren på højresiden er lig den på venstresiden. ¨Så må tællerne også være ens. Eksempel: Hvis der står, at x/5 = 1/5, så må x være lig 1


Skriv et svar til: drillende matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.