Matematik

Hjælp til opgave!

25. januar 2005 af Hansp (Slettet)
Hej... er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave? Jeg er på bar bund mht. at lave den, så noget hjælp ville være dejligt.

I trekant ABC er |AB|=14, |BC|=15 og |AC|=21.

Beregn vinkel A og vinkel C.

Beregn arealet af trekant ABC.

Beregn længden af vinkelhalveringslinjen Va.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2005 af chinpo (Slettet)

Du kender jo alle sidernes længde, derfor skal du bruge cosinusrelationerne.. Hjælper det dig lidt?

Svar #2
25. januar 2005 af Hansp (Slettet)

Det tror jeg... Jeg har fået følgende resultater til den første:

CosA= 0,7006802721 <=> A= 45,52

CosB= -0,0476190476 <=> B= 92,73

CosC= 0,746031746 <=> C= 41,75

Trekant ABC: 45,52 + 92,73 + 41,75 = 180

Kan dette passe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2005 af chinpo (Slettet)

Ja, dine vinkler passer udemærket..!
Så mangler du blot de to sidste opgaver..

Svar #4
25. januar 2005 af Hansp (Slettet)

Og til den næste kan man bruge formlen:
T=0,5*a*b*sin(C)

T=0,5*15*21*sin(41,75)=104,88

Hvordan regner man så den sidste?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2005 af Grus (Slettet)

Se evt højere oppe i forummet... der er blevet spurgt på nøjagtig den samme opgave.

c¨,)

Skriv et svar til: Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.