Matematik

bestem f'(0)

13. december 2009 af duppixb (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle math-mennesker.

Sidder lige med en aflevering og skal starte med opgaven:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 2x + e^3x

bestem f ' (0)

Hvordan griber jeg den an?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 Differentier f(x). Sæt 0 ind på x's plads.


Svar #2
13. december 2009 af duppixb (Slettet)

 tak :D


Svar #3
13. december 2009 af duppixb (Slettet)

 når jeg differentierer e^3x
blir det så e^3

altså f'(x) = 2 + e^3  ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 Nej. (e^kx)' = ke^kx. Hvor k er en konstant.


Svar #5
13. december 2009 af duppixb (Slettet)

 så e^3*x

blir til:

3*e^3*x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 Så vidt jeg husker..


Svar #7
13. december 2009 af duppixb (Slettet)

super..

Det er rigtigt! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f '(x) = 2+3e3x,. Her er i virkeligheden tale om en sammensat funktion, hvor vi sætter u=3x, så (eu(x))' = eudu/dx


Skriv et svar til: bestem f'(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.