Matematik

Løsning til y''+ay'+by=0

14. december 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har følgende dokument, hvor jeg ikke forstår udledelse fra y''+ay'+by = 0 til løsningen f(t), er der nogen, der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: differentialligning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Du gør altså klogt i at snakke med din vejleder..


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Teoretisk er det for omfattende at forklare da det fordusætter at du har kendskav til wronski-detarminanter, linearkombinationer m.m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Har du forresten hørt om karakterligningen før?


Svar #4
14. december 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Jeg har kendskab til wronskideterminanter, linearkombinationer, og jeg har lige arbejdet med karakterpolynomiet. Men jeg forstår ikke det i dokumentet :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2009 af ggf (Slettet)

Prøv at få anskaffet Differentialligninger af Erik Kristensen, det står yderst gedigent gennemgået i bogen..

PS. Tak for mathon for hans inspirerende sprogbrug, er blevet meget glad for ordet (gedigen) :-)


Svar #6
15. december 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Hm, det er desværre ikke muligt at nå at få den. Men jeg har tygget mig igennem udledelsen :)

Jeg kunne dog godt tænke mig at få gennemgået det tilfælde for differentialligningen ''y+ay'+by=0, hvor diskriminanten er D<0, da det kun er de to andre tilfælde, der er beskrevet i min bog :)


Skriv et svar til: Løsning til y''+ay'+by=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.