Kemi

Kvantitativ oxidation af ethanol

16. december 2009 af xmx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens her har i følgende opgavebeskrivelse, og jeg mangler lidt om vol-% kan ikke få det til at stemme med den vol-% ethanol som det rent faktisk skulle blive til.

for at gøre indlægget kort vælger jeg kun at tage de sidste spørgsmål som har indflydelse på det her, nemlig massen af ethanol, og masseprocenten (SOM jeg TROR har en indflydelse)

Jeg har haft en 100% ethanol opløsning (absolut ethanol) som jeg har fortyndet 100 gange.

(10mL ethanol + 990mL demineraliseret vand)

6. Hvor mange mol CH3CH2OH blev der tilsat?

0,7575mmol

7. Hvor stor var vægt-% i den fortyndede måle- og ufortyndede stamopløsning

M (CH3CH2OH) = 46,068g/mol
Fortyndet opløsning:
m(CH3CH2OH fortyndede) = n * M = 0,7575mmol * 46,068g/mol = 0,7575mmol * 46,068mg/mmol = 34,8965mg


ufortyndede opløsning, der skal vi gange den fortyndede opløsning med 100 eftersom den fortyndede opløsning er blevet fortyndet 100 gange.
m(CH3CH2OH ufortyndede) = m(CH3CH2OH fortyndede) * 100 = 34,8965mg * 100 = 3489,65mg = 3,48965g
Vi regner med at den fortyndede opløsning har en densitet på ~1g/mL, da der næsten ingen alkohol i er når den er fortyndet 100 gange, og det derved vil næsten være rent vand og vand har en densitet på ~1g/mL.
Vi har vores fortyndede stamopløsning på 1000mL.
1000mL * 1g/mL = 1000g
Ud af den er der afpippetteret 5mL til forsøget
5mL * 1g/mL = 5g
Finder vi vores vægtprocent af ethanolen i vores blanding.
0,0348965g / 5g *100% = 0,6979 %
Ufortyndede stamopløsning:
0,0348965 * 100 / 5 * 100% = 69,793%
 

(burde den ik være 100% i den ufortyndede stamopløsning, når nu det er 100% ethanol som jeg har brugt?)

8. Hvilken vol-% vil det svare til

Fortyndede
Vi finder først volumen af ethanol.
V(ethanol) = m(ethanol) / massefylde(ethanol) = 0,0348965g / 0,789g/mL = 0,303042mL
Vol % = (V(ethanol) / 5mL) * 100% = 0,303042mL / 5mL *100% = 6,06084%
 

Ufortyndede:
Kan ik rigtig den her fordi den skulle blive 100% ...

Jeg ANER virkelig ikke hvad jeg har gjort galt.

Håber der er en der kan finde ud af det, så ville det være super dejligt :)


Skriv et svar til: Kvantitativ oxidation af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.