Matematik

afledede funktion

17. december 2009 af bitsjunior (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende opgave, som jeg ikke kan finde ud af,

Om eksponentialfunktionen f(x)=ax oplyses, at f(2/3)=2. Find grundtallet a.

Angiv derefter en ligning for tangenten til grafen i punktet (2,f(2)).

Jeg skal gøre det uden brug af cas, og selvfølgelig lige forstå hvorfor jeg gør som jeg gør :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af keg (Slettet)

f(2/3)=2 betyder at x=2/3 og y=f(x)=2 så der ud fra kan du med log eller ln finde a

så diff. du og så  kender du stigningstallet for tangententen i punktet

nu har du et punkt og et stigningstal og så kan du finde tangentens skæring med y-akse

som er b i y=ax+b


Svar #2
17. december 2009 af bitsjunior (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af a, med log eller ln, hvad jeg kan finde af formler kræver det jeg kender 2 punkter, men jeg kender jo kun et punkt, ((2,3),2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af Isomorphician

f(2/3) = 2 <=>

a2/3 = 2 <=>

a = 21/(2/3) <=>

a = 23/2 <=>

a = (23)1/2 <=>

a = √8


Svar #4
17. december 2009 af bitsjunior (Slettet)

#3
a2/3 = 2 <=>

a = 21/(2/3) <=>

hvordan får du de ^(2/3) over på den anden side? og hvor kommer 1 fra


Svar #5
17. december 2009 af bitsjunior (Slettet)

nevermind, har selv fundet ud af det, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.