Matematik

Funktionerne f(x) og g(x)

17. december 2009 af miebabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

I disse tider, hvor skolen er aflyst, har jeg ikke mulighed for at få hjælp til min matematik aflevering på skolen, så jeg spørger jer i stedet (:

1) Jeg skal løse ligningen f(x) = g(x) og den kommer til at se således ud: (1/4)x^2 - x + 2 = (1/3)x + 3

Jeg ved at det kommer til at blive en andengradsligning (takket være Solve) - men jeg ved bare ikke hvordan.

2) f(x) = x ^a , x > 0  

Betsem a, når det oplyses, at f(2x) = 5 * f(x)  -  og dette forstår jeg slet intet af.

Håber på et brugbart svar, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 (1/4)x^2 - x + 2 - ((1/3)x + 3) = (1/3)x + 3 - ((1/3)x + 3)

(1/4)x^2 - (4/3)x - 1 = 0.

f(x) = x^a. f(2x) = 5 * f(x)

f(2x) = (2x)^a = 5*f(x) = 5*x^a.

Håber det hjælper.


Svar #2
17. december 2009 af miebabz (Slettet)

Det kan du tro - 1000 tak (:


Skriv et svar til: Funktionerne f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.