Matematik

Hjælp til at konstruere eksponentielt aftagende funktion

18. december 2009 af thomashf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg skal lave en trappe, som i planen (oppefra) har en eksponentielt aftagende dybde.
Der er i alt 8 trappetrin, første og anden trappetrin skal være 51,7 til sammen, og så skal trappeafsatsen gerne være 90 i alt (ikke strengt nødvendigt).
Jeg har vedhæftet en billede, så det forhåbentligt fremstår forståeligt.

Tak om I vil hjælpe!

Thomas


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2009 af bøcker (Slettet)

 Har du ikke en smart lommeregner?

For så skal du bare indtaste de 2 sammehørende værdier (de 2 trappetrin)

og så herefter udføre eksponentiel regression :)


Svar #2
18. december 2009 af thomashf (Slettet)

Har prøvet, men synes ikke jeg kan få det til at fungere.

Har indtastet følgende værdier:
x = 0, y = 0
x = 5, y = 51,7
x = 7, y = 90

Det vil min lommeregner ikke arbejde med. Måske jeg skal finde en anden reggression? Jeg skal på en eller anden måde bare have skabt en relation mellem trinene.

Thomas


Svar #3
18. december 2009 af thomashf (Slettet)

Valgte i øvrigt at vende det om til en eksponentiel stigende funktion, så jeg fik nullet med.


Svar #4
18. december 2009 af thomashf (Slettet)

Jeg fandt ud af det - mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til at konstruere eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.