Matematik

Er dette korrekt?

19. december 2009 af BecauseOfYou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg skal i beregne forskellen mellem LN1 og LN2, når der i en bestemt afstand er målt lydniveauet LN1 og i den dobbelte afstand LN2.

Det skal siges, at jeg har denne formel til rådighed: LN=-13.52*log(r)+60.45 (r er afstanden målt i meter)

Jeg har så tænkt mig at gøre således: (-13.52*log(x)+60.45)-(-13.52*log(2x)+60.45) = 4.06.

Forskellen, hvad jeg har fået den til, er 4.06.

-nogle, som ville være så flinke at fortælle mig, om dette er korrekt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2009 af mathon

(-13.52*log(x) + 60.45) - (-13.52*log(2x) + 60.45) = 13,52(log(2x) - log(x)) = 13,52·log((2x)/x) =
13,52·log(2) = 4,07


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.