Matematik

midten

29. december 2009 af NesOne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har noget som flyver med en konstant hastighed, og noget andet som flyver 6,5 gange så hurtigt.
De to mødes på midten af en strækning. Det tager den langsomme, 1 minut længere at komme ind til midten.

Hvordan finder jeg ud af hvor langt de har ind til midten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2009 af MN-P (Slettet)

Du mangler en oplysning for at kunne finde afstanden, men tiden kan beregnes. Oplyses den ene flyve hastighed kan afstanden også beregnes.

afstand = tid * hastighed

langsom:  hastigheden kaldes h m/minut, tiden t minutter

afstand  t*h

hurtig: hastighed 6,5 * h m/minut, tid t-1 minutter

afstand (t-1)*6,5h

Afstandene sættes lig hinanden

 t*h=(t-1)*6,5 h

th=6,5th-6,5h

5,5th=6,5h

t=6,5/5,5=13/11 minut


Skriv et svar til: midten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.