Matematik

Opgave om enhedsbetragtninger

29. december 2009 af KarlHagen (Slettet)

Jeg skal have hjælp til følgende opgave:

Hannes knallert har følgende tekniske data:

Benzintank: Indhold 3,2 liter, heraf 0,35 liter reserve.
Effekt: Motoreffekt ifølge loven 1,2HK (0,2 kW).
Hastighed: Ifølge loven 30 km/t.
Forbrug: Ca. 2,2 liter pr. 100 km.

A) Hvor langt kan hendes knallert ifølge de tekniske data køre på en liter benzin?

Det er Hannes erfaring, at knallerten i gennemsnit kører 40 km på en liter benzin. På en tur starter hun med en fyldt tank.

B) Hvor mange kilometer kan hun køre, inden hun skal slå over på reservetanken?


Svar #1
29. december 2009 af KarlHagen (Slettet)

Er det ikke sådan her?

A)

100 kilometer / 2,2 liter = 45,4545455 kilometer

B)

3,2 liter - 0,35 liter = 2,85 liter

2,85 liter * 45,4545455 kilometer = 129,545455 kilometer
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=783673


Skriv et svar til: Opgave om enhedsbetragtninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.