Matematik

Bestemmelse af ligning fot tangent

30. december 2009 af Danois (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået opgaven: <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: DA;mso-bidi-language:AR-SA">Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet P(<span style="font-size: 12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">5, f</st1:metricconverter><span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA">(5))

med funktionen f(x)=(1/3)x^3-x^2-24x+12 som udgangspunkt

Er der nogen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2009 af Isomorphician

Brug forskriften for tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 i din opgave er 5.


Svar #2
30. december 2009 af Danois (Slettet)

 Og x er så også 5? eller hvad? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2009 af mathon

nej

P(x,y) er det variable punkt og Po(xo,yo) = (5,-274/3) er fikspunktet:

   y = f '(5)·(x - 5) + f(5)
   y = -9(x - 5) - (274/3)


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning fot tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.