Matematik

Ligning

01. januar 2010 af mattyboy350 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har meget svært ved ligninger er der nogle, der kan forklare det enkelt??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2010 af volume (Slettet)

fx 2x+5= 10-6 

1: Du vil gerne have isoleret x på en af siderne.

2: du skal gøre det samme på begge sider.

3: for af fjerne +5, skal du minuse med 5 på begge sider.

2x+5=10-6

1: vi vil gerne fjerne +5, så 2x står alene. så 2x+5-5=10-6-5. nu står der 2x=-1    

2: nu skal vi have fundet x, så vi dividerer med 2 på begge sider, for at isolerer x. 2x/2=-1/2. så x= -0,5

x=-0,5

husk gør det samme på begge sider, og for at fjerne det, brug modsat regne art.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2010 af sebastian.k (Slettet)

korrekt, men lad være med at sige "minusse". Brug "at subtrahere"


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2010 af volume (Slettet)

hvorfor, skal jeg så også bruge, addidere, subtrahere,dividere, multiplikation?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2010 af sebastian.k (Slettet)

Addere i stedet for "at plusse". Subtrahere i stedet for "at minusse".

Nej.. du kan sagtens sige "gange" og "dele" Det er helt almindelige danske udtryk for at multiplicere og dividere.

"at plusse" og "at minusse" er vuggestuesprog


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2010 af volume (Slettet)

okay, men jeg går kun i 8, og behøvs ikke at bruge matematiske ord, selvom jeg kender dem.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2010 af sebastian.k (Slettet)

Det er selvføgelig helt op til dig, men der er da ingen regel om, at man ikke allerede kan lære at anvende det i 8. klasse. Men som sagt, det bestemmer du selv.. det var bare et råd


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. januar 2010 af MN-P (Slettet)

volume

"at pludse" hedder at lægge til på almindeligt dansk og "at minusse" hedder at trække fra.

Der er vel ingen grun til at bruge "babysprog", når man går i 8.klasse


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.