Matematik

Eksponentielt voksende funktion

03. januar 2010 af arenfeldt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)

Jeg sidder med en rigtig træls opgave, som jeg desværre ikke kan komme videre med.

Opgaven lyder:

Om en ekponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10) = 20 og at fordoblingskonstanten er 5. Jeg skal ud fra det finde en forskrift for f, og løse ligningen f(x) = 2500

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af ibibib (Slettet)

Når x vokser med 5 bliver f(x) fordoblet. En anden funktionsværdi er derfor f(15)=40.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2010 af keg (Slettet)

en eksponentiel funktions generelle form er

y=b*ax  og så ved du at T2=ln2/lna her udfra kan du finde a

f(10)=20 betyder at x=10 0g y=20

så kan du opskrive: 20=b* a10 , du har fundt a tidligere, så det kan du indsætte her og så har du kun b som den ubekendte


Svar #3
08. januar 2010 af arenfeldt (Slettet)

Tak :) Det var ihvert fald nogen svar jeg kunne bruge!


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.