Fysik

Vejen til Fysik C, opg. 5.8 Bjergkørsel

04. januar 2010 af Len-a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj. Denne her opgave lyder således :

Man kører i en bil op til bjergtoppen på 2860 meters højde. Bilen vejer 1300 kg, og bruger 7 liter benzin med en brændværdi på 30,8 MJ/L.

Hvor stor en brøkdel i % af benzinen er blevet brugt til "løftearbejdet", og hvor stor en brøkdel er brugt til at overvinde gnidning, luftmodstand?

Er det noget med ligningen Epot = m * g * h ??

Jeg er lidt fortabt i denne opgave.

Nogen der måske kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

løftearbejdet  Epot=1300*9,82*2860 J

Samlet brændværde 7*30,8 MJ

Brændværdi*%/100=løftearbejdet find %

brøkdel til gnidning m,m, = (100-%)/100     forkort brøken


Svar #2
04. januar 2010 af Len-a (Slettet)

Nu har jeg regnet det andet, men..

Brøkdel til gnidning m,m, = (100-%)/100 forkort brøken

.. her tror jeg ikke helt jeg er med på hvad du mener ? :)


Skriv et svar til: Vejen til Fysik C, opg. 5.8 Bjergkørsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.