Matematik

Parameterfremstilling for plan

04. januar 2010 af barbz1234 (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

En plan er givet ved ligningen 2x - y + z - 4 = 0. Bestem en parameterfremstilling for denne plan.

Tak på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2010 af peter lind

Find 3 punkter i planen. Dette gøres nemmest ved at du sætter skiftevis de 2 af variablene i ligningen til 0. Kald de 3 punkter for A, B og C. Parameterfremstillingen er så OP = OA +s*AB+t*AC


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Eksempel: x+3y-7z = 20, vi sætter z=t, y=s, så x=20-3s+7t, så (x,y,z) = (20-3s+7t,s,t)=(20,0,0)+(-3,1,0)s+(7,0,1)t


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af XiphiasFO (Slettet)

tegn en stor rund cirkel.. derefter to mere circler inde i den store cirkel  og slut med at tegne en kort linje under disse to circler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af XiphiasFO (Slettet)

kann dette passe?

(x,y,z) = (4,0,0) + (-½ ,1,0)s + (-½ ,0,1)t


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Vi har ligningen

2x - y + z - 4 = 0.

Saet

y = t, z = s, x = y/2 - z/2 + 2 = t/2 - s/2 + 2.

Det giver parameterfremstillingen

(x,y,z) = (2,0,0) + (1/2,1,0)t + (-1/2,0,1)s

for planen.

Dette er en af flere mulige. Hvis vi ikke vil have broeker i vores retningsvektorer, saa kunne vi skrive

(x,y,z) = (2,0,0) + (1,2,0)t + (-1,0,2)s,

hvor vi har ganget hver retningsvektor med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af XiphiasFO (Slettet)

ah jeg havde glemt at dividere 4 med 2 =)

nu forstår jeg det endelig

super.. tak =)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.