Matematik

MAtEMATIK - COMPUTER.

08. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej. :-)

Hvordan laver man en rektangel med omkredsen 38 cm. Den ene side skal være 12 cm lang.

Opgaven er indskrivning, men det skal laves i word-programmet Excel.



Håber nogle kan forklare mig det hehe. På forhånd tak:D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

den anden sidelængde er så ( 38 cm - 2*12 cm ) / 2 = ( 38 cm - 24 cm ) / 2 = 7 cm 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Tak for det. Men hvordan laver man den i word? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Altså i programmet Excel. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Aner ikke hvad din lærer har tænkt på.

I øvrigt:

Word er tekstbehandlingsprogrammet i Microsoft Office

Excel er regnearksprogrammet i Microsoft Office


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Okay hehe. :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med det?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du opstiller bare en ligning.

Et rektangels omkreds er givet ved:                       2x+2y=O

heraf vides, at x=12 og O=38, hvorfor:                   2*12+2y=38

                                                                                      24+2y=38

                                                                                      2y=38-24

så den anden side er                                               y=14/2                                                       y=7 cm

hvoraf vi altså ved, at et rektangel med omkredsen 38 har længden 12 cm og bredden 7 cm.

Stiller du det sådan op, kan han ikke have noget at klage over!

(PS. Jeg har skrevet det hele, så de tre kolonner står lige under hinanden. Dette kan Studieportalen åbenbart ikke håndtere. Men alt det, der står nogenlunde i midten, skal stå under hinanden.)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Så jeg behøver ikke, at tegne rektanglen, men bare skrive det, som du har gjort der? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Der er ingen nævneværdig grund til at tegne rektanglet, da det ikke ville bringe dig nærmere det rigtige resultat. Men det vil måske være godt for din egen overskueligheds skyld.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

OKay.. Skal jeg så tegne rektanglen og derefter skrive ligningen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du kan jo dårligt tegne rektanglet, før du har beregnet, hvad breddens sidelængde er... Så tegn den efter dine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2010 af falk22 (Slettet)

man får gode point for tegninger... men husk hvis du "tegner" den i excel så skal alt det som thomas A skrev også være med, ellers kan læreren, sensoren trække i point...

har du 2003 eller 2007 office?..

.. hvis det er 2007 du har så skal du... gå ind i indsæt, derefter finde den der hedder Figurer... derefter finder du der hvor der står "rektangler" og tager den første (fordi den har retvinklede hjørner..)...

Så trækker du en rektangel ud på regnearket.. (hvilken som helst størrelse).. så kigger du over i højre øverste hjørne.. hvor der står Højde = (fx) 5 cm og Bredde = (fx) 8 cm... dem ændrer du så til den rigtige højde og den rigtige bredde...

istedet for den standard farve som er blå... plejer jeg og ændre den yderste linje til sort, og selve fyldet til hvidt...dette kan gøres ved at fimle lidt rundt med "formaterne"....

håber det hjalp... kan ikke huske hvordan man gør det med 2003- da jeg ikke har det installeret på min nuværende computer.... men der er det lidt mere kompliceret...

Sebastian


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Okay.. Jeg har 2003, da det er det min skole har. Og ellers kan det ikke åbnes.. ;-)


Skriv et svar til: MAtEMATIK - COMPUTER.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.