Matematik

HJÆLP! - FSA matematik 2006 - vikinger!

08. januar 2010 af Spalte (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der kan hjælpe??
I afleveringshæftet er det selve opg. 3 som hedder "Bygning af skibet" jeg har brug for hjælp til!
Det handler om man skal tegne en endeflade af et kløvestykke i målesstoksforhold 1:3, og der er en tegning med som man skal bruge, men jeg forstår ikke tegningen..

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig!!!!
 

Spalte.


Brugbart svar (5)

Svar #1
08. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Det ville være en fordel at kunne se tegningen


Svar #2
08. januar 2010 af Spalte (Slettet)

Ja, jeg ved det godt. Men kan ikke finde den nogen stederpå nettet.


Svar #3
08. januar 2010 af Spalte (Slettet)

Her er et billede.

Det der står småt på tegningen er 3cm.

opg.1. Tegn endefladen af et kløvestykke i målestoksforhold 1:3.

opg. 2. indtegn på din tegning endefladen af en planke der er 3cm tyk.

opg. 3. angiv  plankens størst mulige bredde.

Håber nogen kan hjælpe :)

Vedhæftet fil:DSC04998.JPG

Brugbart svar (4)

Svar #4
09. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Hvis træstammen deles i 32 kløvestykker er det kløvet 31 gange, da der ved hver kløvning bliver eet stykke mere.

32 cirkeludsnit har hver en vinkel på 360/32º = 11,25º  og radius er 54 cm. Skal de tegnes i 1:3, bliver tegningens radius 54:3 cm =18 cm.

Tegn vinkelen samt et cirkelstykke med centrum i vinkelens toppunkt.

Tegn en linie paralelt med vinkelens ene ben i en afstand på 3:3 cm =1cm.

Hvor linien skærer vinkelen ben tegnes vinkelret på dette. Ved linien anden ende tegnes vinkelret på vinkelens ben, der hvor linien skærer cirkelen.

Mål hvor langt linien der er paralel med vinkelbenet er. Gang dette mål med 3, så har du brættets bredde.


Svar #5
10. januar 2010 af Spalte (Slettet)

Mange tak.

Det med at finde bredden forstod jeg ikke lige. Når jeg har indtegnet en endeflade af en planke som så er 1 cm tyk, så skal jeg måle hvor lang den er og gange med 3, eller hvad?


Brugbart svar (8)

Svar #6
08. juni 2010 af Storehovede (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (7)

Svar #7
14. september 2010 af stin9971 (Slettet)

nogen der kan hjælpe med opgaven da jeg ikke forstod det som der blev skrevet????


Skriv et svar til: HJÆLP! - FSA matematik 2006 - vikinger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.