Matematik

Omkreds og Areal

09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hvis man har radius af en cirkel, og vil finde omkreds og areal af samme cirkel, hvordan gør man så? :)

Radius på cirklen er 4,5

kan det passe omkredsen er 28? :-)
således man regner det sådan her ud: 2*TT*4,5

Eller er jeg forkert på den? :-)

På forhand tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Duffy

Korrekt -  omkredesen er 2π*4,5 = 28,274


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

Jaaa det er rigtig! :)

men du har ikke svært ved at regne arealet, vel?


Svar #3
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

skal jeg skrive 28,274 eller kan jeg ikke bare nøjes med 28?
Skal jeg skrive cm2 efter eller? :-)


Svar #4
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Arealet er vel bare højden og bredden på cirklen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

nej A = pi * r^2

og enheden ved omkreds er bare cm, ikke cm^2 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

med respekt - hvilket klasse niveau har du? :-)


Svar #7
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

8 klasse! :I
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

okay :-) hvad fik du så arealet til?

jeg fik det til 63,62 cm^2 (nu er enheden kvadratcentimeter)

fordi cm * cm = cm^2

ps. Jeg går i 2.g på gymnasium :-)


Svar #9
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Min lommregner fik det til det samme hehe.. :-)
Jeg siger mange tak for hjælpen. :-)

Er matematiken ikke meget svært i gymnasiet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

Det var så lidt ;-)

- hm.. Jo, nogle af tingene, men det bliver nemmere, når man har forstået det :-)


Svar #11
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Okay. For jeg har nemlig tanker om gymnasiet, når jeg har taget 9. og 10. klasse. :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

okay super - Fedt nok :-)

Jeg er i hvert fald rigtig glad for at gå på gymnasium :-D

mange har også sagt, at det var en af de bedste perioder i deres liv.

men selvfølgelig er der også det dårlige, såsom at have fransk og naturgeografi (ifølge mig) hehe :P


Svar #13
09. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Okay hehe.. Skal man have fransk puha. Det er jo valgfag nu i folkeskole og jeg har ikke valgt det! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

...man skal bare kunne forstå matematikken... drenge/mænd har normalt nemmere ved det...(ikke at piger/kvinder ikke kan matematik)


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. januar 2010 af xxxbecky (Slettet)

det passer da ikke, det er pigerner som er de kloge! ;-)

Ej men egentlig er det bare forskelligt for person til person.

De klogeste i vores klasse er uden tvivl pigerne :-D


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. januar 2010 af falk22 (Slettet)

:D...ok.. men det er blevet bevist at drenge er bedre til de "hårde" fag, og pigerne er bedre til de psykologiske og "bløde" fag... men som sagt er der flere undtagelser og de bekræfter kun reglen.. piger kan tit også være meget "klogere" fordi de tar sig tid med lektion, men når det kommer til viden "nu og her" så er drenge bedre, sådan er det i min klasse...men lad os nu lade være med at diskutere det, for det kan vi blive ved med..


Skriv et svar til: Omkreds og Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.