Tysk

tyske sætninger der rettes for fejl

10. januar 2010 af peterfrandsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære...

Vil du/I hjælpe med tyske sætninger (rettes for grammatiske fejl):

Ich glaube das er einige problemen hat….
Er kan die sache löse …
Das ist gut wann…
Man kan sagen das dieser situation ist slecht wann….
Ich denke dass er vierliebt ist…
Ich habe versteht dass er in slecht….
Vielleicht soll sie zu ihm erzählen das…
 

Det er ment at de skal være en slags igangsætninger til samtaler til noveller m.m. til mig og mine to børn der går henholdsvis i 9 kl. og 1. g

på forhånd tak for hjælpen

mvh

Peter Frandsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

a) Du kunne i hvert fald godt selv have undersøgt hvad et bestemt navneord hedder i flertal. (problem)

b) -Efter et modalverbum har man altid (som på dansk) navnemåde (lösen)

c) -På tysk skrives alle navneord med stort begyndelsesbogstav ........men ok, -lad os se på det hele:

1.   einige Probleme

2.   Er kann .........lösen      (die Sache??)  hvad menes der med "die Sache"  ?

3.   "wann" betyder "hvornår". Der menes nok "wenn" = "når"

4.   "at" hedder "dass" og ikke "das"

5.   "Situation"  er et  hunkønsnavneord, hvilket kan ses af at det ender på " -ion", -altså  "diese  Situation"

6.   "dårlig" hedder "schlecht", og det skal man kunne høre når det udtales !!

7.   "verstehen" (=forstå) hedder i kort tillægform  "verstanden" (=forstået)

8.   "erzählen" bruges ikke med "zu", men kun med dativ i det indirekte objekt, -altså  "Vielleicht soll sie ihm erzählen,  

        dass...", MEN  det er meget bedre at bruge "sagen" i stedet for "erzählen"


Svar #2
10. januar 2010 af peterfrandsen (Slettet)

-tak for dine præcise og hurtige svar.

-Genog für jetz!

mvh

Peter Frandsen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Selv tak, -det var da så lidt. Du er altid velkommen hvis jeg kan gøre mere.


Skriv et svar til: tyske sætninger der rettes for fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.