Matematik

d og monotoniforhold

10. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet)

Hej alle.

Jeg skal finde monotoniforhold for x+4/x , x<0

Jeg differentierer: x-4/x^2

jeg bliver også bedt om at finde d.
d=b^2-4ac

Men hvad er a,b og c i den differentierede? er a = 1, b=4/x og c=0???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Det giver ikke nogen mening at finde deskriminanten for det udtryk. Det har kun mening for andengrads ligninger eller evt. andengrads polynomier.


Svar #2
10. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet)

heller ikke hvis den differentierede er et andengradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af peter lind

Nej. og det bliver den differentierede iøvrigt heller ikke.


Svar #4
10. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet)

nå, hvad bliver den så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2010 af peter lind

deskriminanten findes ikke og kan derfor ikke blive noget som helst. Du har sandsynligvis læst opgaven forkert, misforstået den eller lavet en regnefejl


Skriv et svar til: d og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.