Fysik

Hvordan beregner man antal af nikkelatomer i et gram nikkel?

30. januar 2005 af izi (Slettet)
Sådan lyder opgaven:

Beregn antallet af nikkelatomer i 1 g nikkel. Den gennemsnitlige atommasse for naturligt forekommende nikkel er 58,69 u.

Er der nogen der kan hjælpe, da jeg ikk' er den store haj til kemi (i denne fysik afl.)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

er det ikke lettere at regne det til mol og så udfra hvor meget man ved hvad et mol er, så finde antallet af atomer.

Eller kan man ikke det?

Svar #2
30. januar 2005 af izi (Slettet)

det kan godt være.. er det så n= m/M ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

ja, og så skal du vide hvad et mol er.

Svar #4
30. januar 2005 af izi (Slettet)

det forstår jeg desværre ikk.
n= 1 / 58,69 ??

:S jeg stinker rimelig meget til kemi

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2005 af frodo (Slettet)

n=m/M=1mol/58,69 g/mol

N=N_A*n

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

et mol er et tal. Ligesom et dusin er 12( eller er det 20:s). Mener et mol er 6.2*10^22, men er slet ikke sikker.

Svar #7
30. januar 2005 af izi (Slettet)

hvad betyder det sidste, frodo?

N=N_A*n

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2005 af frodo (Slettet)

N= antallet af atomer
N_A=Avagadros tal= 6,02*10^23 = antal enheder i et mol stof ( @#6)
n=stofmængden

det er altså en relation imellem stofmængden og antallet at partikler

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2005 af Mads123 (Slettet)

hmm tæt på :D

Svar #10
30. januar 2005 af izi (Slettet)

Dvs,
n = 1/58,69 = 0,17...
N= 6,02*10^23 * 0,17 = 1,03 *10^22

??


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2005 af frodo (Slettet)

jep..

Svar #12
30. januar 2005 af izi (Slettet)

Ok!! Mange tak.. begge to!


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. januar 2005 af Peden (Slettet)

Hvorfor al den omregning til mol? Det kan godt være at det bare er mig der er kemi-fjendsk, men det er da bare at finde ud af hvad 58,69 U er i gram, og så er svaret ligefor.

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2005 af frodo (Slettet)

tja, men kemi er nu så godt et fag! :D

Skriv et svar til: Hvordan beregner man antal af nikkelatomer i et gram nikkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.