Matematik

reducere et udtryk

11. januar 2010 af Rtrohde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket

(ab + a^2)/ab

Gerne med trinvis gennemgang.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Du kan begynde med at sætte uden for parantes (a'et, som er fælles i de to led i parantessen):
(ab+aa)=a(b+a).

Så får du:

(ab+aa)/ab=(a(b+a))/ab

Så kan man let se, at a i nævner (hvis man forestiller sig, det er en brøk) og tæller (det uden for parantessen) går ud med hinanden.

=(b+a)/b


Svar #2
11. januar 2010 af Rtrohde (Slettet)

mange tak ;) 


Skriv et svar til: reducere et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.